Plantcare

Dianthus

We kweken volgende soorten anjers : de Dianthus Pink Kisses heeft lieve roze bloemetjes en is winterhard, de Dianthus Oscar bestaat in verschillende attractieve kleuren en bloeit gans de zomer door, de Dianthus Sunflor is wat robuuster en kan gans het jaar door buiten.

een Dianthus Oscar gekweekt door Plantcare.

Lavendel Lamorosia Purple Flag®

Deze lavendel Lamorosia is een stoecha met een uitmuntende houdbaarheid en is zeer weersbestendig.  Hij blijft genetisch compact en wordt heel milieuvriendelijk geteelt, vlinders en bijen zijn er gek op. Deze lavendel heeft extra grote bloemaren en is onderscheidend door zijn lange doorbloei van mei tot oktober.

 

Download folder

Bezoek de website

dit is een lavendel lamorosia gekweekt door plantcare

Trifolium

Deze trifolium is een kruipende klaver met zeer decoratieve blaadjes, wij hebben een assortiment van 5 soorten.  Hij is winterhard tot -30°C en kan zowel buiten als binnen, kan aangeplant worden of gebruikt worden in composities.

Daarnaast hebben we ook nog andere klaversoorten,  Oxalis Autumn Pink - Golden Cape - Versicolor en het befaamde klavertje 4.

trifolium klaver aangeplant rond boom

Mandevilla

De Mandevilla of dipladenia is een supersterke zomerbloeier en één van de meest dankbare, bloeiende tuinplanten. Vanaf mei tot de eerste vorst verrast de plant met witte, roze of rode trompetvormige bloemen. Wij hebben de mandevilla sundaville Beauty Pink en Red als klimplant op een boogje en de mandevilla Rio om aan te planten in balkonbakken of sierpotten.

Dit is een dipladenia sundaville beauty pink gekweekt door plantcare

Passiflora

Er bestaan in de wereld zo'n 500 verschillende soorten Passiflora's.
Hun natuurlijk verspreidingsgebied ligt hoofdzakelijk in Midden- en Zuid Amerika en ze groeien zowel laagland als hoger gelegen gebieden (tot 3000 meter). Hierdoor bestaan er passiflora’s die meer of minder bestand zijn tegen vorst. Wij selecteerden een 5-tal winterharde soorten : de klassieke blauwe Caerulea, de Lady Lavender (paars), Snow Queen (wit), Damsel's delight ( blauw) en Victoria (roze).

Dit is een passiflora marijke geteelt door plantcare.

Gentiana Rocky Diamond Blue Heart

De gentiana Blue Heart maakt indruk door zijn gelijkmatige langdurige bloemenpracht die een heel bijzondere kleur heeft: de bloemen schemeren aan de buitenkant licht bruin-goud en openbaren bij het opengaan hun stralend blauwe binnenste met een wit hart en een zwart vlekje!
Iedere plant ziet er tijdens de bloeiperiode bijna uit als een kleine bos bloemen, zo dicht zitten de bloemen tussen het krachtige blad. De duurzame, krachtige bloemen zijn tevens een groot pluspunt. De gentiana trekt zich in de late herfst in de wortels terug om in het volgende voorjaar weer opnieuw uit te lopen.

dit is een afbeelding van een gentiana blue heart gekweekt door plantcare

Jasminum

Jasminum Polyanthum is een winterbloeier.  Deze bloeit in de huiskamer vanaf december tot mei, is een klimplant met fijne twijgen en  heerlijk geurende witte of bleekroze, buisvormige bloemen.  Hij kan na de bloei buiten geplaatst worden.  Daar kan hij als decoratieve groene klimplant verder groeien. In het late najaar, voor de vorst, wordt hij terug binnen gezet, waar hij tijdens de winter opnieuw bloeit. Dit kan best op een  lichte en zonnige standplaats. Zorg voor voldoende hoge luchtvochtigheid, houd de potgrond vochtig, vooral in de groeiperiode, maar vermijd teveel water. 

Een jasminum Polyanthum in de huiskamer.